Colway Atelokolagen

Dostępność: brak towaru
Cena: 287,00 zł 287.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 4
Producent: Colway
Kod produktu: 73B8-9652C

Opis

Atelokolagen 

  • formuła aksamitnego żelu
  • połączenie trzech natywnych kolagenów: atelokolagenu, tropokolagenu oraz prokolagenu, dodatkowo uszlachetniony proteinami jedwabiu i złotem koloidalnym
  • odporny na temperatury, tzn. że nie traci swoich właściwości na skutek przegrzania i dzięki temu nie wymaga przechowywania w specjalnych warunkach
  • naturalny różany zapach

Na jakie partie ciała?

  • twarz
  • szyja
  • dekolt

Dla kogo? 

  • pełne spektrum działania wykazuje na skórze dojrzałej

Efekty stosowania

  • zwiększa gęstość i sprężystość skóry
  • ogranicza ilość bruzd i zmarszczek
  • spowalnia procesy starzenia się skóry
  • odmładza (silne działanie anti-age)
  • wygładza powierzchnię skóry
  • wzmacnia naczynia krwionośne i chroni je przed uszkadzaniem i pękaniem
  • ujędrnia
  • nawilża (tworzy na skórze membranę ochronną przed utratą wody)
  • zapobiega utracie elastyczności skóry
  • redukuje plamy i przebarwienia
  • rozjaśnia
  • regeneruje uszkodzenia naskórka

Charakterystyka użytkowa

Opinia ekspertki

Magdalena Jaglarz
Atelokolagen marki Colway w aplikacji jest bardzo przyjemny, bez uczucia ściągnięcia skóry. Wyczuwalny jest piękny różany zapach. Aplikacja pompką jest wygodna i łatwo wydobyć z butelki pożądaną ilość. 

 

 

 

 

 

Opakowanie 

  • butelka z pompką
  • dostępne pojemności: 50 ml

Przechowywanie:

  • temperatura przechowywania: 
  • okres ważności po otwarciu: 6 miesięcy

Zalecana aplikacja

Suplementacja wspomagająca

Suplementacja odpowiedniego kolagenu może przyczynić się do przyspieszenia i pogłębienia efektów stosowania Altelokolagenu. Zachęcamy do lektury artykułu Colvita, Collup, Lyocoll – który kolagen wybrać?, w którym opisujemy popularne suplementy z kolagenem.

Skład INCI z wyjaśnieniem

"Aqua, Collagen, Atelocollagen, Procollagen, Collagen Amino Acids, Arginine/Lysine Peptide, Elastin, Lactic Acid, Caprylyl Glycol, Sodium Lactate, Pepsin, Silk Amino Acids, Rosa Damascena Flower Oil, Gold, Triethanolamine, Carbomer, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, 1,2-Hexanediol, Parfum, Geraniol, Citronellol, Mica, CI 77891, CI 77491, CI 77820, CI 77400"

  1. Woda
  2. Kolagen  
  3. Atelokolagen - kolagen trójspiralny, poddany działaniu pepsyny zmienia się w najczystszą i jego formę
  4. Prokolagen - łańcuchy peptydowe, które dopiero staną się kolagenem w procesie jego tworzenia zwanym kolagenogenezą, kolagen jednospiralny
  5. Aminokwasy kolagenowe - substancja nawilżająca włosy i skórę. Kondycjonuje skórę i włosy - zmiękcza i wygładza. 
  6. Peptyd Arginina/Lizyna  - układ dwóch aminokwasów
  7. Elastyna - substancja filmotwórcza, hydrofilowa, rozpuszczalna w wodzie. Jest odpowiedzialna za utrzymywanie wody w naskórku, dzięki czemu go nawilża, a także kondycjonuje, czyli zmiękcza i wygładza. 
  8. Kwas mlekowy - substancja nawilżająca, mająca zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka. Działa keratoplastycznie (zmiękcza warstwę rogową), a w wyższych stężeniach działa keratolitycznie (złuszcza zrogowaciały naskórek). Kwas mlekowy stosowany jest głównie w balsamach do pielęgnacji skóry suchej, przesuszonej, a w wyższych stężeniach np. do zrogowaciałej skóry stóp.
  9. Glikol kaprylowy - emolient tzw. tłusty, może sprzyjać powstawaniu zaskórników. Zastosowany w preparatach do pielęgnacji skóry tworzy na powierzchni warstwę okluzyjną tzw. film, która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni (jest to pośrednie działanie nawilżające), przez co kondycjonuje, czyli zmiękcza i wygładza skórę. Proces mycia powoduje usunięcie m.in. substancji tłuszczowych, dlatego stosuje się substancje renatłuszczające, które odbudowują barierę lipidową.
  10. Mleczan sodu - sól sodowa kwasu mlekowego, hydrofilowa substancja nawilżająca, mająca zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka. Działa keratoplastycznie (zmiękcza warstwę rogową), a w wyższych stężeniach działa keratolitycznie (złuszcza zrogowaciały naskórek). Stosowany jest głównie w balsamach do pielęgnacji skóry suchej, przesuszonej, a w wyższych stężeniach np. do zrogowaciałej skóry stóp.
  11. Pepsyna - naturalny enzym organiczny, który trawi reszty białkowe
  12. Aminokwasy jedwabiu - mieszanina substancji hydrofilowych, rozpuszczalnych w wodzie. Tworzy na powierzchni skóry i włosów hydrofilowy film, który utrzymuje wodę, dzięki czemu nawilża skórę i włosy.
  13. Olejek różany - olejek wykazuje działanie antyseptyczne, dlatego stosowany jest w preparatach dla cery tłustej i trądzikowej, a także kosmetykach przeciwłupieżowych. Wzmacnia ścianki naczyń włosowatych. 
  14. Gold -  substancja o właściwościach nawilżających, spowalnia procesy utraty kolagenu i elastyny. Przyczynia się do regeneracji skóry.
  15. Trietanoloamina - regulator pH, pozwala na uzyskanie odpowiedniego pH kosmetyku. Składnik dozwolony do stosowania w kosmetykach w ograniczonym stężeniu. Znajduje się na liście substancji dozwolonych do stosowania w kosmetykach wyłącznie w ograniczonej ilości, zakresie i warunkach stosowania. Jego dopuszczalne maksymalne stężenie w gotowym produkcie: preparaty niespłukiwane: do 2,5 %.
  16. Karbomer - zagęstnik
  17. Fenoksyetanol - substancja konserwująca, która uniemożliwia rozwój i przetrwanie mikroorganizmów w czasie przechowywania produktu. Chroni również kosmetyk przed zakażeniem bakteryjnym, które możemy wprowadzić przy codziennym użytkowaniu produktu (np.nabierając krem palcem). Składnik dozwolony do stosowania w kosmetykach w ograniczonym stężeniu. Znajduje się na liście substancji konserwujących dozwolonych do stosowania z ograniczeniami w produktach kosmetycznych. Jego dopuszczalne maksymalne stężenie w gotowym produkcie to 1,0%.
  18. Etyloheksylogliceryna - konserwant pochodzenia naturalnego, humektant, działanie nawilżające
  19. Heksanodiol - konserwant utrzymujący wilgoć
  20. Perfum - zapach
  21. Geraniol -składnik olejków eterycznych i/lub kompozycji zapachowych. Jest to nienasycony alkohol alifatyczny, który produktom nadaje zapach pelargonii.
  22. Cytronellol - składnik olejków eterycznych i/lub kompozycji zapachowych. Jest to alifatyczny alkohol terpenowy, który produktom nadaje zapach róży i geranium.
  23. Mika - minerał, daje efekt rozświetlonej skóry, nadaje perłowy wygląd kosmetykom.
  24. CI 77891 Titanium Dioxide - dwutlenek tytanu, tlenek metalu, biały, nierozpuszczalny, silnie pokrywający mineralny pigment. Występuje w skorupie ziemi i obok właściwości barwnika, jest mineralnym filtrem dla UVA i UVB promieniowania.
  25. CI 77491 Iron Oxide - tlenek żelaza, czerwień żelazowa, czerwony barwnik kosmetyczny
  26. CI 77820 - srebro metaliczne, barwnik kosmetyczny, pochodzenia mineralnego, nadaje srebrny kolor
  27. CI 77400 - brązowy barwnik kosmetyczny

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl