PC Perfect Coll KOLAGEN PLATYNOWY +32 °C HIALURON™

Dostępność: brak towaru
Nasza cena: 230,00 zł 230.00

ilość szt.
Ocena: 3.596
Producent: PC PERFECTCOLL
Kod produktu: PC-PLATYNAH50

Opis

Ranking kolagenów do twarzy »  

Perfect Coll - Kolagen Platynowy +32 °C Hialuron 

  • kolagen rybi w postaci hydratu (nie hydrolizatu)
  • aktywny biologicznie
  • stabilizacja oparta jest na naturalnych składnikach aktywnych
  • połączenie z kwasem hialuronowym oraz koloidem platyny

Dla kogo?

  • dla kobiet i mężczyzn

Efekty stosowania

  • zapewnia doskonałą regenerację i nawilżenie skóry
  • poprawienie gęstości, wzmocnienie struktury, ujędrnienie i poprawa elastyczności
  • kwas hialuronowy dodatkowo pobudza produkcję kolagenu oraz potęguje efekt nawodnienia i wygładzenia skóry
  • liftinguje, przywracając owal twarzy
  • rewitalizuje cerę dojrzałą, z tendencją do przesuszania
  • działa przeciwzmarszczkowo

Charakterystyka użytkowa

Opinia ekspertki

Magdalena Jaglarz
Kolagen Platynowy+32 °C hialuron marki Perfect Coll w aplikacji jest przyjemny, jednak pozostawia wyczuwalną lepkość. Aplikacja pompką jest wygodna i łatwo wydobyć z butelki pożądaną ilość. 

 

 

 

Opakowanie

  • szklana butelka z pompką, zabezpieczona styropianem
  • dostępne pojemności: 50 ml

Przechowywanie:

  • chronić przed słońcem
  • temperatura przechowywania: pokojowa, do +32°C
  • okres ważności po otwarciu: 6 miesięcy

Zalecana aplikacja

Suplementacja wspomagająca

Suplementacja odpowiedniego kolagenu może przyczynić się do przyspieszenia i pogłębienia efektów stosowania Platynowego Kolagenu PC +32. Zachęcamy do lektury artykułu Colvita, Collup, Lyocoll – który kolagen wybrać?, w którym opisujemy popularne suplementy z kolagenem.

Skład INCI z wyjaśnieniem

"Aqua, Collagen, Glycerin, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Colloidal Platinum, Silver Citrate, Lactic Acid, Citric Acid, Sodium Hydroxide"

  1. Woda
  2. Kolagen
  3. Gliceryna - hydrofilowa substancja nawilżająca. Ma zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka, dzięki czemu pełni rolę promotor przenikania - ułatwia w ten sposób transport innych substancji w głąb skóry. Humektant - zapobiega krystalizacji (wysychaniu) masy kosmetycznej przy ujściu butelki, tuby itp. Wspomaga działanie konserwujące poprzez obniżenie aktywnośći wody, która jest doskonałą pożywką dla drobnoustrojów.
  4. Peptyd z grochu - jest peptydem pochodzenia naturalnego pozyskanym w wyniku ekstrakcji i oczyszczania nasion grochu. Chroni kolagen i elastynę przed niszczącym wpływem fermentu proteazy, która aktywizuje się w procesie starzenia i pod wpływem stresu. Odbudowuje sprężystość, czyni skórę bardziej elastyczną, odświeża zmęczoną. Aktywnie odbudowuje obrażenia wywołane działaniem słońca, odbudowuje bilans wodny skóry
  5. Ferment Rzodkwi zwyczajnej - naturalny konserwant pochodzenia roślinnego, oprócz funkcji ochronnej dla trwałości kosmetyku pełni również funkcje pielęgnacyjne, znacznie podwyższając poziom nawilżenia skóry
  6. Kwas hialuronowy -tworzy na powierzchni skóry film, który wiąże wodę. W efekcie ogranicza transepidermalną utratę wody i zapewnia odpowiednie nawilżenie. Kondycjonuje skórę i włosy, czyli zmiękcza i wygładza. Chroni naturalny kwas hialuronowy, obecny w skórze przed rozkładem oraz stymuluje jego produkcję.
  7. Biopeptyd platyny - wnikając w głębsze warstwy naskórka stymuluje szybszą produkcję kolagenu typu I i III oraz pobudza komórki do autoregeneracji skóry
  8. Cytrynian srebra - wykazuje działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze.
  9. Kwas mlekowy - substancja nawilżająca, mająca zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka. Działa keratoplastycznie (zmiękcza warstwę rogową), a w wyższych stężeniach działa keratolitycznie (złuszcza zrogowaciały naskórek). Kwas mlekowy stosowany jest głównie w balsamach do pielęgnacji skóry suchej, przesuszonej, a w wyższych stężeniach np. do zrogowaciałej skóry stóp.
  10. Kwas cytrynowy - należy do alfahydroksykwasów (AHA) wykazuje działanie keratolityczne, czyli złuszczające, dzięki czemu usuwa przebarwienia i rozjaśnia skórę. Pełni rolę sekwestranta, czyli substancji, która kompeksuje jony metali, dzięki czemu zwiększa trwałość kosmetyku oraz jego stabilność. Regulator pH. (wraz z cytrynianem srebra pełnią substancji konserwującej i czynnej w kosmetyku).
  11. Wodorotlenek sodu - regulator pH, dozwolony do stosowania w ograniczonym stężeniu.

Zobacz porównanie produktów w naszych rankingach:

Ranking suplementów kolagenowych »  
Ranking kolagenów do twarzy »  

Opinie o produkcie (0)

GetReview
 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl